Over dat jezelf masseren een win-win-win-win situatie is…

Wat is er fijner dan het ontvangen van een fijne massage? Wat mij betreft niet zo veel.
Een goede massage gegeven met rust en aandacht is voor mij de beste manier om alles los te laten, contact te maken met mezelf en weer vriendjes te worden met mijn lichaam. Het ‘Ja, ik wil NU een massage gevoel’ komt helaas vaak op de meest onmogelijke momenten: ‘savonds laat als alle goede massagetherapeuten ook vrij zijn, als je maandelijkse massagekado aan jezelf nog een week duurt of als er thuis ook geen vriendlief op de bank zit die je dit kan geven. 

Lief
Jezelf eens uitgebreid gaan masseren is niet het eerste wat dan in je opkomt. Toch zouden we dit eens vaker moeten doen. Jezelf masseren is een win-win-win-win situatie: naast een heerlijk zacht velletje, een betere doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen en het aanmaken van allemaal blije stofjes is het masseren van jezelf iets heel liefs. Het is een hele fijne manier om je lichaam te bedanken voor wat het allemaal voor je doet. (En laten we eerlijk wezen; we vinden dit allemaal heel vanzelfsprekend, totdat er iets ‘stuk’ gaat.) Jezelf masseren met je volledige aandacht is een mooie oefening in het houden van jezelf. (Note aan alle self love warriors) En dan niet heel hard scrubben en kneden, nee gewoon lief en zodat het precies goed voelt.

EHBO-kit
Daarnaast heb je met het masseren van jezelf een volledige EHBO kit in handen. Als je even niet lekker in je vel zit, als je energie niet lekker stroomt of als je bijvoorbeeld hoofdpijn of menstruatiepijn hebt: je kunt jezelf letterlijk een handje helpen! En daar zijn geen pillen voor nodig. Alleen het masseren van de bepaalde drukpunten op je handen, voeten en hoofd. Daar waar al je energie- en zenuwbanen uitkomen. Het stimeren van de juiste drukpunten heft blokkades op en laat je energie weer doorstromen. Het is de moeite waard om je erin te verdiepen! (en later zal ik er meer over bloggen.)

Yoga&MassageOp zaterdag 13 april geef ik met Kim Ravers, yogadocente en visual writer bij customheArtwork een middagsessie Yoga & Massage. Naast een heerlijk ontspannende dag vol yoga en massage ga je naar huis met een pakket aan yogaoefeningen, kennis van drukpunten en manieren om jezelf te masseren en  binnen no-time weer te bruisen van energie.

Yoga en Massage

Wil je daar meer over lezen of meedoen? Klik dan hier!
(
visuals: customheArtwork)

En wil je daar niet op wachten of heb je vooral zin om zelf even niets te hoeven: kijk eens op wwwstilleverhalen.nl. Mogelijk wordt massagetherapie door jouw zorgverzekeraar vergoed.

Later deze het vervolg op jezelf masseren en met welke all time favorite olie je dat dan doet!

Advertenties

2 gedachten over “Over dat jezelf masseren een win-win-win-win situatie is…

  1. Pingback: ‘Wiccy Magic Muscles’ en massage-olie uit je keukenkastje « Stille Verhalen

Schrijf je mee?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s