‘You can’t hate your way into loving yourself’

We hebben allemaal wel eens (of vaker dan eens) het gevoel dat we niet goed genoeg zijn. Dat we er niet uit zien zoals we zouden willen, dat we niet volledig leven naar ons potentieel, dat we meer zouden kunnen doen, dat we gezonder zouden kunnen leven en ga zo maar door. Afgelopen week kwam ik deze quote tegen:

We can’t hate ourselves into a version of ourselves we can love.” ~ Lori Deschene

Ik besefte me het volgende. We hebben vaak een beeld van onszelf van hoe we zouden moeten zijn. Intelligent, mooi, succesvol. Elk moment dat we niet aan dat beeld voldoen zitten we onszelf op onze nek. We vertellen onszelf dat we op niet goed genoeg zijn omdat we vaker hadden moeten sporten, harder hadden kunnen werken of nog steeds geen innerlijke rust hebben gevonden. Zennnn. En als klapper op de vuurpijl: Straks.. als we die dingen wel voor elkaar hebben, dan is het goed. Dan zijn we goed genoeg. Herkenbaar?

Maar eigenlijk is het heel simpel. Jezelf zeggen dat je niet mooi genoeg bent maakt je er helaas niet mooier op. Jezelf vertellen dat je niet succesvol genoeg bent maakt je niet succesvoller. En jezelf vertellen dat het onmogelijk is om van jou te houden maakt het niet makkelijker om van je te houden. Vraag dat maar aan alle lieve mensen om je heen. Tevreden zijn met jezelf in de toekomst begint met tevreden zijn met jezelf op dit moment. Je bent genoeg!

Als we lief zijn voor onszelf met alles wat er NU is wordt onze reis naar alles wat we willen bereiken een stuk fijner. 🙂

 

 

Advertenties